Velikonoční polévky

Prvním chodem velikonočního oběda bývá tradičně polévka. Šmigrustovka, polévka s uzeným masem a vejcem či jarní zeleninová polévka? Naučíme vás, jak připravit tu nejlepší velikonoční polévku, záleží jen na vás, které variantě dáte nakonec přednost.

Tradiční velikonoční menu

Většina z nás se už několik týdnů předem těší na lahodnou velikonoční hlavičku. Vyzkoušejte naše rozmanité recepty na velikonoční nádivku. Máme pro vás varianty s uzeným masem, špenátem i kopřivami!

Tradičně se o velikonočních svátcích podává jehněčí maso, není to ale zdaleka jediná možnost. Jako hlavní chod můžete podávat též kuře, kachnu nebo králíka. Inspirujete se naší pestrou paletou nápadů na velikonoční menu.

Velikonoční pečení

Svátky jara jsou spojeny také s tradičními moučníky. Na Zelený čtvrtek bychom měli péct jidáše, na Bílou sobotu velikonoční mazanec, tak aby byl připraven ke snídani na velikonoční neděli. Kromě bochánku mnoho rodin nedá dopustit na moučník ve tvaru beránka. Poradíme vám, jak upéct velikonočního beránka z tvarohu, piškotového těsta i v bezlepkové podobě.

Mezi další oblíbené sladké pečivo patří i velikonoční perníčky, muffiny nebo velikonoční zajíčci. Prozradíme vám, jak si ho snadno a rychle připravit.

S našimi inspirativními recepty budou vaše Velikonoce chutné i zdravé zároveň!

X