Jaká bude prodejní doba na Velikonoce na Slovensku? Komplet info na jednom místě

Slovensko je země, která je prostoupena tradicí, proto se nelze divit, že mnoho z vás jistě vyrazí na svátky tímto směrem.

Jedna věc je poslední možnost sněhových radovánek v Tatrách, ale copak s obchody, když se přes Velikonoce rozhodnete na Slovensku něco nakoupit?

Přinášíme vám informace o otevírací době v obchodech na Slovensku, ať si můžete vše v klidu naplánovat, ještě než vyrazíte!

Kdy jsou Velikonoce?

Otevírací doba obchodů na Slovensku se nikterak neliší od našich končin. Počítejte však s tím, že na Velikonoce se to může zásadně lišit. Velikonoční svátky letos proběhnout od 7. do 10. 4. 2023. Během této doby může být na Slovensku omezena otevírací doba, protože je zde ctěno obecně více státních svátků, než u nás.

Mezi dny pracovního klidu se řadí:

  • Velký pátek – tedy pátek před Velikonoční nedělí, který letos připadá na 7. dubna 2023
  • neděle po prvním jarním úplňku  – Velikonoční neděle. 9. dubna 2023
  • pondělí po Velikonoční neděli – Velikonoční pondělí, 10. dubna 2023

Státní svátky na Velikonoce na Slovensku:

Zelený čtvrtek (6. 4.)Běžná otevírací doba
Velký pátek (7. 4.)Zavřeno
Bílá sobota (8. 4.)Běžná otevírací doba
Boží hod velikonoční (9. 4.)Zavřeno
Velikonoční pondělí (10. 4.) Zavřeno

Přestože Slovensko v minulosti protlačovalo, aby bylo v neděli v obchodech zavřeno, nákupní centra bývají i v tento den otevřena, ovšem pozor – na Velikonoce se na prodejní dobu vztahuje omezení, jediným možným nákupním dnem tak přes svátky zůstává bílá sobota. 

zdroj: freepik.com

Chcete se vypravit nakupovat do Německa na Velikonoce? Proto se podívejte, jaká je otevírací doba v obchodech v Německu přes velikonoční svátky, ať nejste nemile překvapeni!

Jak budou mít obchody na Slovensku otevřeno na Velikonoce 2023?

Mezi nejnavštěvovanější maloobchodní řetězce s potravinami patří na Slovensku Tesco, Kaufland, Lidl, Billa a COOP Jednota.

název obchoduVelký pátek 7.4.Bílá sobota 8.4.Boží hod a Velikonoční pondělí
Tesco a otevírací doba na VelikonoceTescoZavřenoOtevřenoZavřeno
Kaufland a jeho otevírací doba na VelikonoceKauflandZavřenoOtevřenoZavřeno
LidlZavřenoOtevřenoZavřeno
Billa a otevírací doba na VelikonoceBilla ZavřenoOtevřenoZavřeno
Coop JednotaZavřenoOtevřenoZavřeno

Kromě těchto velkých řetězců existuje na Slovensku také mnoho menších maloobchodních prodejen, jako jsou samoobsluhy a drobné obchůdky, které jsou často specializované na určité druhy zboží nebo regionální potraviny.

Ve státní svátky a dny pracovního klidu jsou všechny obchody zavřené. Výjimku tvoří pouze čerpací stanice, lékárny či prodejci suvenýrů. Pokud se také jedná o podnikatele, který své zákazníky obsluhuje sám, i on může mít v této době otevřeno. 

Nejnavštěvovanější obchody na Slovensku

Možná vás potěší, že mnoho maloobchodních řetězců na Slovensku odpovídá těm našim, proto se nebudete muset při nákupech pouštět do neznámých vod. Které obchody máme konkrétně na mysli? Zde přinášíme stručné shrnutí:

Tesco

Tesco je britská nadnárodní společnost, která se specializuje na maloobchodní prodej potravin, oblečení a dalších produktů. Je to jedna z největších maloobchodních společností na světě s pobočkami v mnoha zemích, včetně Slovenska. 

Na Slovensku má Tesco více než 150 supermarketů a hypermarketů po celé zemi. Nabízí širokou škálu produktů od potravin přes spotřební zboží až po elektroniku a módu. Společnost také nabízí vlastní značky, jako je například Tesco Value nebo Tesco Finest. Tesco se také snaží být společensky odpovědným podnikem a podporuje řadu charitativních a komunitních projektů.

Běžná otevírací doba: 06:00 – 22:00

Kaufland

Na Slovensku má Kaufland více než 70 supermarketů a hypermarketů. Společnost se zaměřuje na nabídku kvalitních potravin za konkurenceschopné ceny a nabízí také vlastní značky, jako je například K-Classic nebo K-Bio.

Běžná otevírací doba: 07:00 – 21:00


Lidl

Lidl je německý maloobchodní řetězec, který se zaměřuje na prodej potravin, ale nabízí také další produkty, jako jsou oblečení, sportovní vybavení a elektrospotřebiče. 

Běžná otevírací doba: 07:00 – 21:00

Billa 

Billa je rakouský maloobchodní řetězec, který se specializuje na prodej potravin a spotřebního zboží. Na Slovensku má Billa více než 100 supermarketů a hypermarketů. Billa se zaměřuje na nabídku kvalitních potravin za přijatelné ceny.

Běžná otevírací doba: 07:30 – 20:00/21:00

Coop Jednota

Coop Jednota je slovenský maloobchodní řetězec, který se zaměřuje na prodej potravin, drogerie a spotřebního zboží. Síť Coop Jednota vznikla v roce 1991 a dnes má více než 280 prodejen po celém Slovensku.

Běžná otevírací doba: 07:00 – 18:00/19:00

Jakou mají na Velikonoce na Slovensku otevírací dobu lékárny?

Lékárny spadají do výjimky, tedy mohou mít po velikonoční období otevřeno, avšak raději se na to nespoléhejte a vždy si jejich otevírací dobu ověřte. 

Pochoutky, které si ze Slovenska musíte přivézt

Pokud si chcete ze své dovolené na Slovensku přivézt domů něco dobrého a typického pro tyto kraje, rozhodně nesmíte vynechat následující lahůdky:

  1. Bryndza – pikantní ovčí sýr, který se používá v mnoha tradičních slovenských jídlech. Bryndza se prodává v různých tvarech a baleních, použít ji můžete do celé řady receptů.
  2. Oštiepok – tradiční slovenský sýr, který se vyrábí ze směsi kravského a ovčího mléka a obvykle se griluje nebo peče.
  3. Medovníčky – sladké a kořeněné sušenky, vyráběné s medem.
  4. Slovenské víno – Slovensko má dlouhou tradici výroby kvalitního vína. Mezi nejznámější druhy patří Rizling vlašský, Frankovka modrá, Veltlínské zelené nebo Muškát žlutý. Za zvážení také stojí proslulá tokajská vína.
  5. Uzeniny – Slovensko je známé pro své klobásky a uzeniny. Pokud máte rádi maso, určitě stojí za to vyzkoušet některé z místních specialit. Příkladně Oravská slanina povznese vaše halušky do nebeských výšin.
zdroj: pastierskakolibka.sk

A pokud si chcete pouze dát něco typického přímo na místě, správnou volbou budou jistě halušky s bryndzou nebo zelím, kapustnica, lokše, parené buchty nebo zemiakové placky.

Raději si nakupte v předstihu, během svátků pochodit nemusíte. Vyhněte se rovněž přeplněným supermarketům a raději si vše naplánujte. Především si ověřte, jaká bude otevírací doba na Velikonoce v českých obchodech.

Otevírací doba na Slovensku během Velikonoc byla v posledních letech omezena a během svátků se do obchodů nedostanete. Proto k naším východním sousedům zavítejte raději za vidinou krásně stráveného volna než shoppování. Užijte si své Velikonoce v klidu a nakoupeno mějte letos raději předem. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X