Jaký bude letošní velikonoční jarmark v Turnově? Program důležité informace na jednom místě

Chystáte se s příchodem jara na výlet do Českého ráje?

Pak se určitě zastavte v půvabném městečku na řece Jizeře.

Velikonoční trhy v Turnově nabízejí folklorní tradice, občerstvení i program pro děti.

Co vše během jejich návštěvy můžete zažít?

Velikonoční trhy na Dlaskově statku

Kdy a kde to celé propukne?

30.3.2024

9.00 – 17.30 hod

Na co se můžete těšit?

  • velikonoční jarmark s pestrým sortimentem
  • vystoupení folklorních souborů
  • velikonoční dílničky pro děti
  • ukázky lidových tradic a řemesel
  • výborné občerstvení
Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.


Program Velikonoc na Dlaskově statku

Pokud chcete zažít atmosféru svátků jara jako naši předci, vydejte se na velikonoční trhy v Turnově, konkrétně na Dlaskův statek. Tradiční velikonoční jarmark láká především na vystoupení celé řady folklorních souborů a ukázky tradičních lidových řemesel Pojizeří.

Rodiny s dětmi potěší bohatý program pro děti, jehož součástí bude i tvůrčí dílna velikonočních dekorací. Děti se zde rovněž naučí, jak se různými způsoby zdobí velikonoční vajíčka nebo jak se plete pomlázka.

Pro malé i velké návštěvníky velikonočních trhů Turnov bude rovněž připravena pestrá nabídka občerstvení, včetně zdejších specialit.

Oslava Velikonoc na Dlaskově statku.
zdroj: nasregion.cz

Co dalšího podniknout v Turnově na Velikonoce?

V případě, že se rozhodnete strávit velikonoční prázdniny v Turnově, kromě Dlaskova statku nezapomeňte navštívit i další zdejší památky a další zajímavosti, které se nacházejí v historickém centru města.

Náměstí Českého ráje

Město Turnov je sídle Chráněné krajinné oblasti Český ráj, a tak není divu, že tento název nese i zdejší centrální náměstí. Na náměstí se nachází řada zajímavých budov. K nejslavnějším patří především renesanční budova radnice, novorenesanční budova České spořitelny a Františkánský klášter s kostelem svatého Františka z Assisi.

Historické náměstí v Turnově.
zdroj:cestujemeceskem.cz

Kostel Narození Panny Marie

Nedaleko centrálního náměstí se nachází další dominanta města, majestátní neogotický kostel Narození Panny Marie, který stojí na místě, kde ve 13. století býval dřevěný kostel a klášter řádu dominikánů.

Muzeum Českého ráje

Oblast Českého ráje je velmi zajímavá jak z historického, tak z přírodního hlediska. Regionální muzeum zahrnuje bohaté expozice zdejší mineralogie, historie, archeologie i umění.

Zámek Hrubý Rohozec

Na území města se nachází též zámek Hrubý Rohozec, jehož dnešní podoba pochází z 19. století. Původně na jeho místě ve 13. století stával hrad Rohovec. Ten byl v následujících staletích neustále přestavován a upravován. Z hlediska uměleckých slohů je tak dnešní zámek směsí baroka, klasicismu a novogotiky.

Objevte též nedaleké velikonoční trhy v Hostinném. Uvidíte, že vás mile překvapí.

Neručíme za správnost informací.
Doporučujeme kontaktovat příslušné infocentrum pro upřesnění informací a sledovat oficiální webové stránky města. Není v našich silách pravidelně aktualizovat každou změnu, kterou pořadatel oznámí. Děkujeme za pochopení a užijte si trhy! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X